Почистване на зъбен камък

 Почистването на зъбен камък се осъществява от зъболекар в дентален кабинет. Тази процедура е  неизменна част от здавето на венците. Отнема около час и е свързана с минимално количество дискомфорт от страна на пациента. Неглижирането на здравето на венците може да доведе до заболяването гингивит или неговата по-напреднала форма – пародонтит. Пародонтитът може да завърши със загуба на зъб.

Как се осъществява ?

При стандартната процедура , почистването се извършва в две фази :

  • в първата фаза  

С ултразвук старателно се почиства всеки зъб и се премахва под и надвенечния зъбен камък. Така намаляваме концентрацията на лошите микроорганизми и даваме възможност на венеца да оздравее.  

почистване на зъбен камък
  • втората фаза

 Полиране с AirFlow . Осъществява се със специален накрайник, който изстрелва струя вода примесена с прах от специална дентална сода . Тя е с различен вкус – ягода, мента ,лимон и е много приятна за пациента. По този начин можем да премахнем упоритите налепи от цигари , вино , кафе , чайове и др. Денталната сода осъществява допълнително ниво на дезинфекция ,прави зъбите  бели и чисти . Така получаваме оптимални условия за оздравяване на венеца.

airflow

Опасно ли е почистването на зъбен камък ?

Процедурата е напълно безопасна и безвредна. Извършена от професионалист , тя може да доведе само до ползви без никакви рискове за Вашето здраве. Здравият емайл не може да бъде нарушен от ултразвука. Ако има кариозен процес, то той трябва да бъде пломбиран.

На колко време трябва да почиствам зъбен камък ?

В най-оптималния за Вашето здраве вариант , това трябва да се случва на всеки 6 месеца. За този перидод започва натрупването на подвенечен зъбен камък независимо от това колко е добра личната орална хигиена. При определени показания е възможно по индивидуална преценка този период да бъде намален на 4 или 3 месеца.

Боли ли ?

Процедурата е свързана с умерен дискомфорт и за по-голямата част от пациентите е напълно поносима. Ако Вие държите да не усещате абсолютно нищо , процедурата може да бъде осъществена с упойка .При хора с чувствителни зъби е препоръчително почистването да се осъществява с упойка. Не трябва дискомфорта на пациента да е причина клинициста да не може да извърши прецизно манипулацията.

Почистване на зъбен камък с дентални упойки

Съвременните дентални упойки са абсолютно безвредни. При почистване на цялата уста с анестезия е препоръчително това да се случи в две посещения. Така разделяме устата на две половини, което се понася най-добре от пациентите. При наличието на силно чувствителни отделни участъци се поставя упойка само, където е необходимо. Тогава почистването може да приключи в едно посещение.

Почистването на зъбен камък е неизменна част от здравето на всяка усмивка. От друга страна , почистванего осигурява спокойни венци , което е първа задължителна стъпка от всяко дентално лечение. В BemyDent  обръщаме необходимото внимание на тази манипулация , която не бива да бъде подценявана и трябва да бъде извършвана стриктно и отговорно от всеки зъболекар.

Последвайте ни във Facebook и Instagram 

Там споделяме интересни клинични случаи и актуални предложения и промоции.

Станете част от семейството на BemyDent

Address

София, Кв. Гео Милев
ул.Манастирска 8

Phone

0883 560 060

УСЛУГИ

ЗА НАС

ПУБЛИКАЦИИ

КОНТАКТИ

Call Now