Ендодонтско лечение с кофердам

Ендодонтско лечение с кофердам

Умъртвяването на зъб или ендодонтско лечение се налага, когато кариесът е напреднал и е достигнал до нерва. То цели да премахне инфекцията от каналите и да осигури оздравителен процес. Лечението се състои от две фази :

  • в първата със специални ротиращи инструменти и разтвори се премахва инфектираната тъкан от кореновите канали 
  • във втората каналите се запълват с гутаперка и сийлър  , за да може да се осигури плътно триизмерно запечатване.

В BemyDent по време на лечението изолираме зъба с кофердам . Това позволява да използваме по-високи концетрации на разтвори за промивка  от една страна и не допуска навлизането на микроорганизми от слюнката от друга. По този начин имаме най-голяма вероятност за постигане на оздравителен процес и запазване на зъба в зъбната редица.

Боли ли ?

Тази манипулация се осъществява задължително с дентална упойка. Това осигурява комфорт за пациента и позволява на стоматолога да работи спокойно. 

Корено-канална система

Колко време отнема?

Ендодонтското лечение е времеемко. Всяко посещение отнема около 2 часа , като по някога са необходими 2-3 или повече посещения при по-тежки инфекции.

След ендодонтското лечение...

В най-добрият вариант след завършване на лечението , зъбът се изгражда с обтурация (пломба). Когато кариесът е разрушил по-голямата част от зъба, се налага той да бъде подсилен чрез поставянето на щифтове. По този начин се осигурява по-голяма задръжна площ за изграждането и се увеличава шанса за успешно лечение.

Ендодонтско лечение с кофердам

С премахването на нерва се прекъсват обменните процеси в зъба ,което е причина той да се отслаби. Поради тази причина с напредване на времето , нерядко такива зъби се фрактурират , особено когато остатъчните твърди зъбни тъкани са малко. По преценка при силно разрушени зъби е препоръчително зъбът да бъде “облечен” в корона. Това свежда до миниум риска от счупване или сцепване . 

Ендодонтско лечение с кофердам

Болката от зъб е изключително неприятна и нарушава ежедневния ни ритъм на живот. Ендодонтското лечение премахва болката и инфекцията от кореновите канали. В BemyDent извършваме тази манипулация според всички съвременни изисквания , като така се осигурява най-висок шанс за оздравителен процес и запазване на зъба в зъбната редица.

Последвайте ни във Facebook и Instagram 

Там споделяме интересни клинични случаи и актуални предложения и промоции.

Станете част от семейството на BemyDent

Address

София, Кв. Гео Милев
ул.Манастирска 8

Phone

0883 560 060

УСЛУГИ

ЗА НАС

ПУБЛИКАЦИИ

КОНТАКТИ

Call Now